Austin, Texas

“Here I am, what are your other 2 wishes?”
Zo worden we begroet, via het t-shirt van een eenvoudige voorbijganger, in downtown Austin, hoofdstad van Texas.


Amerikaanse nicht A en ik zijn gisteravond aangekomen en hebben alleen vandaag om hier rond te banjeren. We logeren bij haar vriendin B, die een boek aan het schrijven is over Zuid-Amerikaanse dichteressen.


Austin is in het conservatieve Texas een verademing: universiteitsstad, progressieve studenten, veel kunst en cultuur. En we vallen met onze neus in de boter: het is feest in Austin. Het grote South by Southwest (SXSW) festival voor interactieve media, film en muziek staat op punt van beginnen en de stad stroomt vol. Zo’n 1500 bands treden er op, ook Nederlandse. Niet dat er nu veel muziek op straat is, maar het is er gezellig druk, met leuke mensen en groepjes die aan het filmen zijn. Terrassen en bars zitten vol. Sponsor Amstel deelt gratis bier uit. Kloppend hart is Sixth Street, vol cafés, clubs en restaurants.


Wat ook zeker bijdraagt aan de feestvreugde is de viering van St. Patrick’s Day. Het is 17 maart (jaja), de dag van de beschermheilige van Ierland, de Ierse nationale feestdag, die
overal in Amerika uitbundig gevierd wordt, met parades, Ierse muziek en natuurlijk groene kleren.


Ik geniet van de drukte, wat een contrast met de doodse straten van Fort Worth. Dit is wel een stad om een tijdje in te wonen.


We lunchen in The Boiling Pot, op een terras boven het water.


Daar zijn ze wel erg relaxed: ze binden je een slab voor en kieperen het eten gewoon op tafel: worst, garnalen, aardappelen, mais op een hoopje, en je mag er zelf sausen bij doen. De Gumbo soep zit gelukkig in een beker.


Eigenlijk had er nog krab bij moeten zitten en een of ander bizonder visje, maar die blijken op te zijn. Hoe kan dat nou, er zijn helemaal niet zoveel gasten. Wel te relaxed hoor, ook de befaamde Key Lime Pie (limoen-roomtaart) is op, het lijkt ze weinig te kunnen schelen. En we hadden ons er zo op verheugd.
Maar ach, de stad is leuk, het is warm, de zon schijnt en vanavond gaan we vleermuizen kijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uruguayo

Poep

De Kus