Huizen-ellende



Een prachtig huis is dit, daar zal iedereen het over eens zijn. De bewoners hebben natuurlijk veel geld, zou je verwachten. Maar niets is minder waar, ook in dit huis heeft de crisis toegeslagen.
De bewoners kunnen bijna de huur niet opbrengen, het is ook geen gering bedrag: $2300 per maand. De man heeft een goede baan, de vrouw kan, door hun verhuizing tijdens de crisis, haar eigen bedrijfje niet voortzetten en ook geen ander werk vinden.
Nou hebben ze in een andere staat 2 huizen. Ooooh, dan valt het allemaal wel mee, toch?
Toch niet.
Deze mensen zijn onlangs getrouwd. Voor die tijd woonden ze ieder in een eigen huis elders dat ze gekocht hadden als spaarpot voor hun pensioen.
Toen kwamen ze elkaar tegen, trouwden en verhuisden naar dit mooie huis, dat ze huurden om het later te kopen.
Ondertussen sloeg de crisis toe, de mensen die hun eerdere huizen huurden, konden de huur niet meer betalen. De waarde van die huizen kelderde, maar ze zitten nog steeds met 2 dure hypotheken die ze niet meer kunnen betalen. Daardoor raken ze die twee huizen kwijt en hebben ze straks dus ook geen pensioen meer. En wat moeten ze dan?
Op dit moment kunnen ze niet eens een ziektekostenverzekering betalen, dus lopen ze onverzekerd rond, en dat terwijl ze de pensioenleeftijd naderen, en dus meer risico lopen op kwaaltjes en kwalen.

Ik wil maar zeggen, schijn bedriegt en ieder huis heeft zo z’n eigen verhaal.
Vooral een huis in de Verenigde Staten, nu.
Het paradijs smaakt een beetje zuur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uruguayo

Poep

De Kus