On the road

Met Amerikaanse nicht A en haar man M ben ik onderweg, in hun auto. We hebben afscheid genomen van nicht S en haar man. A en M wonen tijdelijk in Texas en waren naar Florida gekomen voor het familie-reunietje. Nu gaan we van halverwege de westkust naar het noordoosten van Florida.
We nemen de snelweg, want we hebben niet zoveel tijd.
Orlando (Disney World) laten we rechts liggen.
















We komen steeds meer motorrijders tegen, dwz, steeds meer halen ons in, ze scheuren aan alle kanten langs ons heen. En ik zie tot m’n verbijstering dat de meesten geen helm ophebben. Zó rijden, zó kwetsbaar zijn en dan geen helm op. Ik kan het gevoel van vrijheid dat de wind in de haren geeft, meevoelen, maar het risico zou mij te groot zijn.


Wanneer we van de snelweg afgaan op zoek naar een picnic plek wordt de concentratie bikers steeds groter en dan blijkt dat we beland zijn in de Daytona Bike Week, "The Biggest Motorcycle Rally in the World", het grote jaarlijkse bikers-festijn in Daytona Beach. Ze komen vanuit de hele wereld en ze zijn er met zo’n zestigduizend.
Het krioelt er van de bonkige mannen met sjaaltjes om en paardestaarten, en hun vrouwen in strakke outfits. Veel zwart leer en denim. Het is stoer en levendig en vrolijk. Reunietjes hier en daar, ze hebben er misschien het hele jaar naar uitgekeken.


Overal winkels waar onderdelen en versierselen te pronken hangen. En bars natuurlijk.
Het is jammer dat we geen tijd hebben om er ook rond te hangen.
Na onze korte picnic, bij een idyllisch meertje, zoeken we weer de snelweg op.


Bij een kleurrijk geheel van tankstation en cytrusvrucht-verkooppunt stoppen we voor de nodige bevoorrading en wordt bevestigd dat we echt in alligatorland zijn.


En dan hup, verder, naar het volgende overnachtings-adres.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Uruguayo

Poep

De Kus